MRF313

Howdy, Pardner?

#1 2013-04-27 13:48:34

Milky

KRUL

Punktów :   

Mamu¶ka

MRF313. Military Research Facility no 313, pieszczotliwie zwany Mamu¶k±. Czemu? Z dwóch powodów.

Stary, jeszcze przedwojenny bunkier. Skurczybyk wielki jakich mało – ludzie mówi±, że jego korytarze ci±gn± się kilometrami i tak na dobr± sprawę nikt nie wie, gdzie i czy w ogóle się kończ±. I wiesz co? Możesz niedowierzać. Ale ja byłem w ¶rodku i wiem, że to prawda. A przynajmniej wersja najbliższa prawdy.
Bunkier przywłaszczyła sobie grupa jajogłowych pod przywództwem niejakiego Normana Gravesa. Ubzdurali sobie, że Mojave jest warte naukowych badań, które pomog± zgłębić naturę pustyni i w konsekwencji j± okiełznać.

Pierdolenie.

Z zewn±trz wygl±da niepozornie - prosty hangar z blachy falistej, który kiedy¶ używany był jako garaż i wiata nad wej¶ciem do bunkra. Teraz hangar stoi pusty, za to otoczony ogrodzeniem z czterema wieżyczkami strażniczymi. Trochę za dużo zachodu, je¶li mnie pytasz. Od kiedy O’Drain poci±gn±ł kolej po Mojave, przy Mamu¶ce jest też stacja, na któr± czasem wjeżdża poci±g. To akurat przydatna sprawa. Jako, że rzut kamieniem jest Zapora Hoovera, o pr±d i wodę nie ma się co martwić. Przynajmniej na tyle możesz liczyć, dostaj±c przydział do Mamu¶ki.
Jeszcze raz, czemu Mamu¶ka? Ano temu, że ponoć jest więcej takich jednostek badawczych, ale 313 jest główn± siedzib± całego przedsięwzięcia, stacj±-matk±, rozumiesz. No, i temu, że jaki¶ dowcipni¶ w nocy podkradł się do oznakowań na hangarach i każde jedno z „MRF” przerobił na „MilF”, trójki na całkiem zgrabne cycuszki, a jedynkę w fallusa. No i Mamu¶ka ostała się na dobre.

Stopka forum

RSS